Na twee weken onderbreking werd er afgelopen weekend ook opnieuw gesprongen in de Longines Global Champions Tour. Voor deze achtste manche van het seizoen trok het naar de Duitse hoofdstad Berlijn, wat dikwijls een moeilijke wedstrijd is omwille van de speciale vorm van de piste.

Wie daar in ieder geval geen last van bleken te hebben waren de Fransman Kevin Staut en zijn 11-jarige vosmerrie Iliade Kdw Z, een dochter van Indoctro en Brahmann St Simeon die gefokt werd door Koen De Waele van KDW Horses BVBA. Staut en Iliade Kdw Z wisten op vrijdag tijdens de openingsdag meteen de eerste rond van de Global Champions League op hun naam te schrijven. Met een foutloze ronde in 65.25 seconden hadden ze ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie. Een dag later waren Staut en Iliade Kdw Z opnieuw op de afspraak en wonnen ze ook de tweede ronde van de Global Champions League. Ze bleven opnieuw foutloos en zorgden zo voor een dubbelslag.

F © Kevin Staut

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt